Om nog meer mensen zich welkom te laten voelen en te helpen in onze maatschappelijk-educatieve bibliotheek waar iedereen kan leren, lezen en digitaal mee kan doen is de Bibliotheek aan den IJssel op zoek naar een:

Coördinator ICT/Facilitair

24 uur per week   

Bibliotheek aan den IJssel gaat voor informatie en ontwikkeling. Door een brede collectie, persoonlijke ondersteuning en een diversiteit aan activiteiten dragen we bij aan het vergroten van kennis, ontmoeting en verbinding.    

Zowel voor als achter de schermen gebeurt er veel om jong en oud binnen en buiten de bieb te ondersteunen. Met een team aan collega’s met diverse expertises en achtergronden zorgen we elke dag voor optimale dienstverlening.  

Wie zoeken wij?

Als coördinator ICT/facilitair heb je actuele kennis van ICT-ontwikkelingen in het algemeen en specifiek voor de branche. Daarbij heb je oog voor digitale veiligheid en zie je de samenhang tussen de verschillende systemen en andere bedrijfsprocessen. Je coördineert facilitaire zaken op onderwerpen als schoonmaak, onderhoud en veiligheid. Ook bij verhuizingen en herinrichtingen ben je nauw betrokken.  

Ervaring en/of opleiding op het gebied van ICT en/of facilitair is zeker gewenst. Het is een nieuwe functie. Initiatief nemen en goede sociale vaardigheden zijn van belang. We zijn op zoek naar een denker en doener. 

Wat ga je doen?

 • Je signaleert behoeften van klanten en medewerkers en vertaalt deze naar verbetervoorstellen op het gebied van facilitair en ICT.  
 • Als schakel tussen techniek en faciliteiten en de gebruikers van de bibliotheken monitor je de werking en koppeling tussen de verschillende systemen. 
 • Je bent het aanspreekpunt voor/voert de regie op leveranciers waarbij technische vragen door de leveranciers zelf opgepakt worden. 
 • Je zorgt voor de wijziging of uitbreiding van applicaties en zorgt dat de systemen na oplevering en updates goed (blijven) functioneren. 
 • Je neemt actief deel aan (ICT ontwikkel-)projecten en werkgroepen. 
 • Je bent werkzaam binnen het team Frontoffice en stemt werkzaamheden af met de manager Bedrijfsvoering. 

Waarom kies je voor ons?

Wij bieden een plezierige en inspirerende werkomgeving waar een leven lang leren en ontmoeting centraal staan.

Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei en gaan graag met je in gesprek over je ambitie en je hebt altijd toegang tot de e-learning omgeving van GoodHabitz is met meer dan 250 trainingen.

Wat bieden wij?

 • Het salaris is ingeschaald in schaal 7 (CAO Openbare Bibliotheken), afhankelijk van werkervaring en opleiding. Salarisindicatie tussen € 2.433,- en €3.226 ,- bij een 36-urige werkweek
 • Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Je neemt deel aan het pensioenfonds POB
 • We bieden mooie secundaire arbeidsvoorwaarden aan zoals een gratis bibliotheek lidmaatschap, reiskosten en gedeeltelijk ouderschapsverlof.
 • Wij bieden een dienstverband aan voor één jaar, met de intentie om het om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Meer Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kelly Oostlander, manager bedrijfsvoering a.i.: k.oostlander@bibliotheekaandenijssel.nl

Solliciteren?

Heb je interesse? Stuur voor 11 april 2024 je cv en motivatie t.a.v. Kelly Oostlander naar vacaturesenstages@bibliotheekaandenijssel.nl, onder vermelding van: Coördinator ICT/Facilitair.  De eerste gesprekken zullen plaats vinden op donderdag 18 april.

Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan interne kandidaten.