Digi-Taalhuis Krimpen

Leren

Inloopspreekuur Digi-Taalpunt

Wil je Nederlands leren? Internet leren gebruiken? Hulp met smartphone of computer?

Het Digi-Taalpunt helpt je (gratis) bij het zoeken naar activiteiten, cursussen en geschikte boeken. Een afspraak is niet nodig, kom langs. Of mail: taalpuntkrimpen@bibliotheekaandenijssel.nl

Digi-Taalhuis Krimpen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, KrimpenWijzer, Crimpen Inn, ContourdeTwern, Vluchtelingenwerk Nederland en Stichting Lezen en Schrijven.

Vragen over Nederlands leren of digitale vragen? Kom gratis langs.

Je bent welkom bij Digi-Taalhuis coordinator Sergei Khomenko. Hij houdt elke dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur spreekuur. Dit is gratis. Het spreekuur is in de bibliotheek in de Tuyter (Nachtegaalstraat). Elke 2e dinsdag van de maand is Sergei tussen 15:00-15:45 uur bij Crimpen Inn aan de Ouverturelaan in Krimpen aan den IJssel. Daar ben je ook welkom.

Sergei kan je vertellen welke activiteiten, boeken of manieren er zijn om Nederlands te leren of digitaal vaardiger te worden.  Mail hem via taalpuntkrimpen@bibliotheekaandenijssel.nl. Hij zal jouw mail snel beantwoorden. Dringende vragen? Bel dan naar (0)180-513995.

Kom gratis naar het spreekuur

dinsdag Bibliotheek Krimpen, Nachtegaalstraat 10:00-11:00 uur
elke 2e woensdag van de maand Crimpen Inn, Ouverturelaan 105 15:00-15:45 uur

Kom jij meedoen?

Taalcafé

Samen met taalvrijwilligers ga je de Nederlands taal oefenen. Zodat je de Nederlandse taal nóg beter kunt begrijpen.

  • dinsdag 14:00-15:00 uur 

Kom langs! Het is gratis.

Nederlands oefenen

Wil je zelf de Nederlandse taal oefenen? De Bibliotheek heeft laptops waarop dat kan. Vrijwilligers helpen je.

  • maandag 13:00-15:00 uur
  • dinsdag 10:00-12:00 en 13:00-15:00 uur
  • woensdag 13:00-15:00 uur
  • vrijdag 13:00-15:00 uur

Kom langs! Het is gratis.

Leesclub

Taalpunt Capelle

Kun je al lezen maar wil je graag dat graag met meer plezier doen? Dan is deze leesclub zeker iets voor jou!

  • dinsdag van 10:00 - 11:00 uur.

Meld je aan het is gratis

Taalcafé online

Thuis de Nederlandse taal leren of verbeteren. Het kan in het online Taalcafé.

Meld je aan het is gratis


Uitgelicht


Praten, delen en lezen

De Leesclub Anderstaligen komt elke week bij elkaar om samen te lezen, nieuwe woorden te leren en tekst beter te begrijpen.

Lees het artikel

Makkelijke taal

Jet Doedel was pas in onze bibliotheek en vertelde over haar werk. Zij 'hertaalt' bekende boeken. Zo zijn die boeken in makkelijke taal te lezen. Leuke, spannende, volwassen boeken in makkelijke woorden. Die hebben we ook in de bibliotheek, wist jij dat?

Makkelijk Lezen boeken van Jet Doedel

Moeilijke post?

Krijg jij moeilijke post? Dan mag je die met een 'retour afzender' sticker van Steffie terugsturen naar de ontvanger. Zo weet degene die jou de brief heeft gestuurd, dat jij deze niet kunt lezen. Je krijgt dan hopelijk een makkelijker brief.De retour afzender stickers van Steffie liggen sinds kort in beide vestigingen van de bibliotheek, dus in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Haal gratis stickers af bij de servicebalie. Let op! Maak altijd een foto van de brief die je terugstuurt, voordat je die terugstuurt.

Moeilijke taal makkelijk

De Lees Simpel app kun je gratis downloaden. De app maakt moeilijke tekst makkelijk. Krijg je bijvoorbeeld een moeilijke brief, dan scan je die met de Lees Simpel app. Je krijgt dan te lezen wat er in de brief staat, in makkelijke taal. 

Download voor Android

Download voor iPhone

Lesmethodes Nederlands