Inloggen in Mijn Menu is veranderd

Lees hier wat dat voor jou betekent.

Maatregelen Welzijn Capelle

Gepubliceerd op: 16 maart 2020 14:19

Welzijn Capelle volgt het advies van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Kabinet.

Wat betekent dit voor de dienstverlening van Welzijn Capelle?

Vanwege het welzijn van bewoners, onze vrijwilligers en personeel nemen we deze maatregelen:

Telefonisch bereikbaar
Welzijn Capelle blijft telefonisch bereikbaar voor alle vragen om hulp en ondersteuning van Capellenaren. Bel 010 - 707 49 00 (werkdagen van 9.00 - 16.00 uur) of mail naar aanmelding@welzijncapelle.nu, ook voor een luisterend oor. Bel ook als u zich zorgen maakt om iemand in uw nabijheid: dan kunnen wij met u meedenken en zoeken naar oplossingen.

Voorzieningen gesloten tot nader order
Alle Huizen van de Wijk, de KinderLabs in Schollevaar en Middelwatering, de wijkwinkels (inclusief Schollevaar), de jongerenvoorzieningen en CAPSLOC zijn gesloten. Alle activiteiten die hier in deze periode gepland waren, zijn geannuleerd tot 1 juni.

Geen huisbezoeken
De medewerkers van Welzijn Capelle (zoals maatschappelijk werkers, buurtcoaches, cliƫntondersteuners en mantelzorgondersteuners) leggen momenteel geen huisbezoeken af. Ze zijn wel telefonisch beschikbaar voor hun cliƫnten. Bij spoed- of noodsituaties wordt per keer bekeken welke vorm van contact of ondersteuning nodig en mogelijk is.

Tijdelijk vrijwilligerswerk i.v.m. corona
Wilt u vanwege de corona-uitbraak graag iets doen voor uw buurtgenoten? Bijvoorbeeld boodschappen, de hond uitlaten of een mantelzorger ondersteunen? Fijn! Kijk dan op www.capelledoet.nl/vacatures en meld u aan. Of bel naar het Vrijwilligersinformatiepunt, 010 - 264 02 20.

Intensievere samenwerking Voedselbank Capelle; uitbreiding boodschappendienst
Welzijn Capelle en de Voedselbank intensiveren hun samenwerking de komende twee maanden. Daardoor hebben kwetsbare Capellenaren voldoende eten en andere noodzakelijke spullen in huis, ook voor hun huisdieren. Mensen die niet zelf boodschappen kunnen doen en niemand hebben die dit voor ze doet, kunnen bellen naar bovenstaand telefoonnummer voor hulp. De Voedselbank stelt dan met Welzijn Capelle een pakket samen en bezorgt dat op de vrijdagen. Mocht het t.z.t. nodig blijken, dan is deze dienstverlening ook op andere dagen mogelijk.

Deze maatregelen gelden tot nader order. Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen.

naar Welzijn Capelle