Inloggen in Mijn Menu is veranderd

Lees hier wat dat voor jou betekent.

Geslaagd lijsttrekkersdebat Krimpen

Gepubliceerd op: 11 maart 2018 19:41

Gisteravond vond het lijsttrekkersdebat plaats in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De opkomst was boven verwachting en de sfeer was even goed. Er werd vurig gedebatteerd, met respect voor elkaar én aandacht voor helder taalgebruik. De winnende lijsttrekker, zo besloot de jury, was Wouter van Blanken (GroenLinks).

Onderwerpen die de revue passeerden waren natuurlijk de bereikbaarheid van Krimpen aan den IJssel, maar ook de mogelijkheid om winkels op zondagen te openen, woningbouw en evenementen & jongeren. Voor aanvang kon de zaal vast opwarmen met stellingen omtrent deze thema's, waarbij zij via hun telefoon konden stemmen. Ook werd er gevraagd of men al wist op wie zij 21 maart gaan stemmen, waarop het meerendeel stellig 'jazeker' invulde. Het interactieve stemmen werd enthousiast opgepakt en ook tijdens het debat vlogen de likes (duimpjes) over het grote scherm waarop de stellingen werden gepresenteerd. 

De zaal was betrokken, de lijsttrekkers op hun beurt waren begaan én bereid tot een levendig debat om hun standpunten te uiten en verdedigen. Juryleden Teunie Suijker (kinderboekenschrijfster), Wim Kleij (taalambassadeur), Ella Varnaska (taalcafé-bezoeker) en Ivar van den Hondel (nieuwe stemmer, 18 jaar) beoordeelden de lijsttrekkers op hun vermogen om eenvoudige woorden te gebruiken in hun pleidooi. De 25-jarige GroenLinks lijsttrekker Wouter van Blanken slaagde daar, aldus de jury, het best in. Hij won de wedstrijd verbonden aan het debat.