Nederlandse Kinderjury

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 15:57

Kritisch lezen zorgt voor beter lezen en ook voor meer plezier in het lezen. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Zij brengen hun stem uit op hun favoriete boeken in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn!

Hoe werkt de Nederlandse Kinderjury?

In 2019 is de campagne nog meer gericht op leesbevordering door een splitsing van de campagneperiode in Leesweken en één Stemweek. Vanaf 6 maart tot en met 19 mei 2019 vinden de Leesweken plaats. Kinderen lezen dan verschillende boeken en bespreken die met elkaar. In de Stemweek (van 20 t/m 26 mei) brengen zij hun stem uit via www.kinderjury.nl. De deelnemers mogen op maximaal drie boeken stemmen die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen. In twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

De uitreiking

De uitreiking van de prijzen van de Nederlandse Kinderjury vindt op 26 juni 2019 plaats. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury. SenaatDe Senaat van de Nederlandse Kinderjury bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaat werft stemmen en leest alle boeken van de Nederlandse auteurs uit de Leeslijst van de Nederlandse Kinderjury. Zij kiezen hun eigen winnaar uit. Dit boek wint de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. 

Ontdek je nieuwe favoriete boek!

Kijk snel op de website van de Nederlandse Kinderjury, snuffel in de genomineerde boeken, ontdek boeken waar jij écht blij van wordt en stem op je favorieten!