Rumoer in de bieb!

Gepubliceerd op: 20 maart 2019 09:43

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 maart kregen leerlingen van het Comenius College, het IJsselcollege en Accent Capelle weer de gelegenheid om kennis te maken met het culturele aanbod van Capelle aan den IJssel, tijdens Cultuurshock. Ook in de bibliotheek!

Dagelijks bestormden brugklassers van het IJsselcollege en het Comeniuscollege de bibliotheekvloer voor een workshop die deel uitmaakte van de Cultuurshock. De gemeente Capelle organiseert Cultuurshock om alle eerstejaars kennis te laten maken met de culturele instellingen van Capelle. Bij ons doken ze in de boeken om een tekstfragment te zoeken dat als basis kon dienen voor hun rap, gedicht of spoken word.

De workshop Spoken Word werd gegeven in samenwerking met Capslock: “Spoken word is een kunstvorm waarbij iemand een zelfgeschreven tekst ritmisch voordraagt,” legt jongerencoach Remco Moet uit. “Het verhaal kan over van alles gaan, maar vaak wil de kunstenaar wel een boodschap overbrengen.”

Interview

Joke Boersma, onderwijsspecialist bij de onze bibliotheek heeft een interview over Cultuurshock gehad met Rob Nieuwveld van Radio Capelle. Joke vertelt dat de leerlingen heel enthousiast waren en dat Feyenoord een populiar ondewerp was, maar dat er ook gedichten bij waren die heel persoonlijk waren.

Luister hier naar het interview