Samen pakken we laaggeletterdheid aan

Gepubliceerd op: 15 augustus 2018 10:40

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend.

Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met grote gevolgen voor het individu en de maatschappij, want: laaggeletterdheid raakt iedereen. Het wordt tijd de vicieuze cirkel te doorbreken. Alleen samen kunnen we laaggeletterdheid aanpakken.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.  

Wij doen mee!

Tijdens de Week van de Alfabetisering organiseren de Taalnetwerken van Capelle en Krimpen aan den IJssel activiteiten met een Nederlands tintje. Plezier staat voorop!

Capelle zingt, kookt, eet en speelt Nederlands

Op 5 september zijn er workshops waaraan je gratis kunt deelnemen.

• Workshop Capelle zingt
Onder muzikale begeleiding van een zangdocent gaan we met elkaar Nederlandse liedjes zingen van onder anderen Rob de Nijs, Andre Hazes en Willeke Alberti. Van zingen leer je de Nederlandse taal sneller. Dus iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen is welkom. Plezier staat voorop!
Kosten:
Vrije inloop, aanmelden is niet nodig

• Workshop Capelle kookt
Samen meet kookdocent van het Zadkine maken we pannenkoeken of hutspot.

• Workshop Capelle speelt
Taalspelletjes als scrabble, woordzoeker, het grote taalspel.

Een workshop duurt ca 30 min. Het is gratis en aanmelden is niet nodig.

We sluiten de middag met elkaar zingend en etend af.

5 september 2018 | 15:00 tot 17:00 | Zadkine Start college, Dakotaweg 71, Capelle aan den IJssel  

Krimpen zingt Nederlands met elkaar

Onder muzikale begeleiding van een zangdocent gaan we met elkaar Nederlandse liedjes zingen van onder anderen Rob de Nijs, Andre Hazes en Willeke Alberti.

Van zingen leer je de Nederlandse taal sneller. Dus iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen is welkom. Plezier staat voorop! Het is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Na afloop is er koffie of thee.

Vrije inloop, aanmelden is niet nodig

6 september 2018 | 20:00 tot 21:00 | De Tuyter, Krimpen aan den IJssel