Schrijvers op bezoek tijdens de Boekenweek

Gepubliceerd op: 26 februari 2019 11:16

Van 23 t/m 31 maart 2019 is het weer Boekenweek en ín die week is schrijver Jan Siebelink te gast in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, en keert Jan Brokken terug in het Van Cappellenhuis voor een concertlezing omtrent zijn nieuwste, met lovende kritieken onthaalde boek "De Rechtvaardigen".

Literaire ontmoeting in het Isala

Na het succes van de literaire ontmoeting met Griet op de Beeck in de Boekenweek 2018 komt in 2019 opnieuw een schrijver naar het Isala. Dit keer is dat Jan Siebelink, schrijver van het Boekenweekgeschenk. Jan Siebelink (1938) wordt op zondag 24 maart geïnterviewd en zal vertellen over zijn werk en leven. Boekhandel Derde druk zal de boeken van Jan Siebelink e.a. verkopen. Bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je bovendien het boekenweekgeschenk cadeau, geschreven door Siebelink. Je kunt deze meteen laten signeren!

Reserveren Jan Siebelink

Een muzikaal omlijst verhaal

Ook Jan Brokken doet Capelle aan tijdens de Boekenweek! Hij geeft op donderdag 28 maart in het Van Cappellenhuis een concertlezing met Lidy Blijdrop op de cello en Tobias Borsboom op de piano. In zijn nieuwste boek "De Rechtvaardigen" beschrijft hij hoe Jan Zwartendijk, Nederlandse consul in Litouwen tijdens WOII duizenden Joden redde. Zelf heeft hij nooit geweten hoeveel mensen dankzij hem wisten te ontkomen aan een vreselijk lot. Tijdens deze boeiende lezing vertelt Brokken over zijn nieuwe boek dat zeer lovende recensies kreeg.

Reserveren Jan Brokken