Voorlezer worden in Capelle aan den IJssel?

Gepubliceerd op: 19 juli 2018 15:57

VoorleesExpress aan den IJssel zoekt enthousiaste voorlezers voor Capelle aan den IJssel. De VoorleesExpress doet het namelijk goed, maar dat betekent wel dat meer en meer gezinnen nu wachten op een voorlezer. Misschien wel op jou!

De VoorleesExpress maakt zich hard voor gelijke kansen in het onderwijs, het voorkomen van laaggeletterdheid, het benutten van de invloed van ouders en een stimulerende thuisomgeving. Want wist je dat bijna 15% van de jongeren een taalachterstand heeft? Sinds 2003 stijgt dat percentage. Zorgwekkend en zonde, want er is zoveel te doen om dit te voorkomen.

Daarom is de VoorleesExpress belangrijker dan ooit, want een jong kind is gevoelig voor taal en leert makkelijk. En de ouders, die spelen een cruciale rol in de taalontwikkeling van hun kinderen én in het leesplezier binnen het gezin. Praten over boeken, hélpt. Samen lezen hélpt. Voorlezen hélpt.

 

Ben jij onze nieuwe voorlezer?

Vind jij het leuk om je in te zetten voor jonge kinderen met een taalachterstand en hun leesplezier te vergroten? Zie jij jezelf wel voorlezen bij deze kinderen thuis? Meld je aan! Zo leren kinderen beter lezen en genieten van boeken.

Meld je aan via deze link of stuur een mailtje naar voorleesexpress@bibliotheekaandenijssel.nl

De taken van de voorlezer
Voorlezers van de VoorleesExpress gaan bij ‘hun’ voorleesgezin 20 weken langs thuis voorlezen. Zij geven het project in de praktijk vorm, bouwen een band op met de gezinnen en brengen het enthousiasme voor voorlezen. Zij proberen ouders te betrekken bij het voorlezen. Coördinatoren van de VoorleesExpress begeleiden zes gezinnen en hun voorlezers tijdens het project.