Workshop Sinterklaasgedichten schrijven

Gepubliceerd op: 15 november 2018 16:25

Heeft Sinterklaas je gevraagd om dit jaar een sinterklaasgedicht te schrijven voor iemand die je goed kent? Geen nood, dat komt vaker voor. En ze hebben er alle vertrouwen in dat zoiets bij jou in goede handen is, want Bibliotheek aan den IJssel organiseert op 1 december een workshop ‘Sinterklaas gedichten schrijven’ door Carla Scheepe-Belksma. Zo laat jij diegene waarvan de naam op jouw lootje staat niet in de steek.

Heb je al ideeën over de aanpak? Of is dichten iets wat helemaal nieuw is en kun je wel wat hulp gebruiken? In beide gevallen kun je je aanmelden. Samen schrijven en verhalen bedenken is bovendien altijd veel gezelliger. Tijdens de workshop krijg je eerst een korte uitleg over wat een (rijm)gedicht precies is. Aan de hand van voorbeelden komen verschillende vormen van rijm aan bod. Daarnaast krijg je tips om een verhaal of gedicht beeldend te maken. Hierna ga je zelf aan de slag. Er is een typemachine aanwezig om evt. je gedicht ‘anoniem’ uit te typen en als je een rijmwoordenboek hebt, kan je die meenemen.

1 december 2018, van 10:30 tot 12:30 | Zaal 9, de Tuyter, Krimpen aan den IJsselKosten: € 2,50 (leden, € 3,50 (niet-leden)

Meer informatie en aanmelden