Inloggen in Mijn Menu is veranderd

Lees hier wat dat voor jou betekent.

Laura Buter-Floor

Even voorstellen

Ik ben Laura Buter-Floor, maar ook ben ik soms een circusartiest, bamboeprinses of voorlezer van de sultan. Niet in het echt natuurlijk, maar als ik verdwijn in een boek. Dat is precies wat ik zo leuk vind aan lezen: je kunt zoveel andere levens leven. Door een boek open te doen, stap je in een andere tijd, cultuur of wereld. Je kijk op de dingen kan hierdoor veranderen.

Als onderwijsspecialist help ik kinderen en alle volwassenen om hen heen te ontdekken hoe leuk lezen is. Ik vind dat een hele toffe taak en krijg energie van de klassen waar ik lessen geef. Samen met scholen bedenk ik mooie plannen en kijk ik hoe ik leerkrachten kan ondersteunen bij de leesbevordering.

Favoriete boeken

Mijn liefde voor lezen kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Vroeger luisterde ik graag naar mijn ouders als zij uit avonturen van Pinkeltje voorlazen. Toen ik zelf het alfabet onder controle had, ging ik regelmatig met mijn ouders naar de bibliotheek voor series zoals De vijf en De bende van de korenwolf. Een recenter jeugdboek waar ik van heb genoten is De held van fabel van Scott Reintgen.