Rachna Ramdien

Even voorstellen

Mijn naam is Rachna Ramdien. Ik ben sinds oktober 2022 werkzaam bij de bibliotheek als BoekStart VVE-specialist. Mijn rol  is dat ik ondersteuning bied bij de taalontwikkeling aan kinderen van 2-4 jaar bij verschillende peuteropvang in Capelle en Krimpen aan den IJssel.

Ik vind het belangrijk om kinderen extra ondersteuning te bieden en er ook echt de tijd voor te nemen met passende activiteiten. Sinds 2007 ben ik werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster en leidinggevende op kinderdagverblijven. Wat ik heb ervaren is dat je vaak de tijd niet hebt op de groep om de kinderen die het echt nodig hebben extra ondersteuning te bieden, omdat je je aandacht moet verdelen over de hele groep.

Favoriete boeken

Mijn favoriete boek nu is: Alle boeken van The Secret. Ik vind deze boeken erg interessant, omdat het gaat over hoe je jezelf kan ontwikkelen, een positieve kijk te hebben op alles wat er om je heen gebeurt.

Mijn favoriete boek van vroeger was Blauwe plekken. Dit boek gaat over een meisje dat mishandeld wordt door haar moeder. Het is een realistisch verhaal. Ik kan me in zulke boeken ook helemaal inleven in het verhaal.