Inloggen in Mijn Menu is veranderd

Lees hier wat dat voor jou betekent.

Voel je goed!

Leren


Gezond eten en voldoende bewegen

Wat is nou lekker en gezond eten? Hoeveel groente en fruit per dag moet ik eten? Hoe kun je meer bewegen? Hoe kan ik ‘Nee’ zeggen tegen verleidingen?

Gezonder leven op een makkelijker manier

Gezonder kiezen, beter eten en op makkelijke wijze meer bewegen. Dát is Voel je goed!  Voel je goed! is bedoeld voor mensen die moeite hebben met Nederlands lezen en schrijven. De cursus wordt gegeven in makkelijke taal.  

Wat ga je leren?

20 weken lang ga je 1x per week aan de slag: samen, in een klein groepje en onder begeleiding. Je leert snel en makkelijk een gezonde maaltijd maken, een recept lezen en omgaan met verleidingen zoals zoetigheid of vet eten. Terwijl je dit leert, leer je vanzelf nieuwe woorden. Dat is fijn, want daar heb je elke dag iets aan.  

Tijdens de cursus bezoek je ook een diëtist, die kijkt naar je persoonlijke situatie en begrijpelijk en persoonlijk advies geeft over gezondere voeding. 

Voor wie is Voel je goed?

Voel je goed! is geschikt voor mensen die Nederlands als eerste taal hebben geleerd, maar ook voor mensen voor wie Nederlands niet de eerste taal is. De cursus wordt gegeven in makkelijke taal. Wel moet je Nederlands kunnen verstaan en spreken. Voel je goed! is gratis en bedoeld voor inwoners uit Capelle aan den IJssel.

Meer weten?

Neem contact op met Annemarie van de Sande. Bel haar op telefoonnummer 06 451 408 56 of stuur haar een mail o.v.v. ‘Voel je goed!’  a.vandesande@bibliotheekaandenijssel.nl

Dat het zo mákkelijk kan!

Oud-deelnemers van Voel je goed! geven aan dat zij zich gezonder voelen, meer energie hebben en meer zin om in beweging te komen. Het lucht ook op, dat ze nu weten hoe ze dat op een makkelijke en leuke manier kunnen doen.  

Voel je goed!

- oud-deelneemster Hella Breda

"Na 54 jaar durf ik eindelijk te zeggen dat ik me goed voel!"