Actueel

Resultaat 141 - 150 (van 318)

 • Voorstelling Toby's Alfabed in Van Cappellenhuis Bekijk details

  26 september 2018

  Zondag 7 oktober om 14:00 uur vindt de prachtige familievoorstelling (4+) Toby's Alfabed van Theater de Winter plaats in het Van Cappellenhuis. Letters leren gaat spelenderwijs met het verhaal van Toby's Alfabed.

 • Geslaagd Open Huis Bekijk details

  25 september 2018

  Afgelopen zaterdag 22 september vond Open Huis Stadsplein 39 plaats. Dat werd een groot feest, met workshops, activiteiten, lekkernijen en muziek. Meer dan 1300 mensen bezochten het Open Huis tussen 11:00 en 15:00 uur. Jong en oud! Zichtbaar genoten zij van illustreren, greenscreenen, interviews, zingen en nog veel meer. Uiteraard was directeur-bestuurder Conny Reijngoudt aanwezig, de burgemeester – én kinderburgemeester! – kwam op bezoek, Radio Capelle maakte live radio tijdens het Open Huis en...

 • Week van de Duurzaamheid in de bibliotheek Bekijk details

  25 september 2018

  In Capelle aan den IJssel gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid en daarom organiseren we dit jaar de Week van de Duurzaamheid. Een initiatief vanuit de gemeente, maar in samenwerking met allerlei partners. Een week lang, vanaf de Nationale Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober t/m woensdag 17 oktober, worden er verschillende duurzame activiteiten in de stad georganiseerd. De bibliotheek doet mee. Doen jullie ook mee?

 • Inschrijven Kinderboekenweekfeest vanaf nu mogelijk Bekijk details

  19 september 2018

  Op woensdag 3 oktober organiseert Bibliotheek aan den IJssel een heus Kinderboekenweekfeest, met gratis activiteiten en workshops voor kinderen. Je kunt je nog t/m 30 september a.s. inschrijven voor maximaal twee workshops.

 • Computercursus Bekijk details

  13 september 2018

  Het internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet.

 • Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Bekijk details

  4 september 2018

  De bibliotheek is de plek waar je boeken leent, of dvd’s, waar je misschien een krantje leest of de Kunstuitleen of het taalcafé bezoekt. Maar de bibliotheek is ook een stichting, een organisatie die bestaat – en voortbestaat – dankzij bevlogen mensen met hart en oog voor de rol die de bibliotheek speelt in onze samenleving. Twee van die gezichten zijn Pieter van Keulen en Richard de Rijk, de voormalig voorzitter én de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek aan den IJssel. Maar,...

 • Cursus van de maand september Bekijk details

  29 augustus 2018

  Hoofdpijn, vermoeidheid, buikklachten. Wat doe jij als je lichaam zulke signalen geeft? Doe je een stapje terug of ploeter je toch nog even door? In deze cursus leer je hoe je luistert naar je eigen lijf. Want je lichaam geeft die signalen niet voor niets. Leer ze begrijpen, leer ze respecteren en voel je lichamelijk en geestelijk sterker.

 • Lancering uitbreiding Klik & Tik Bekijk details

  27 augustus 2018

  Op 12 september geeft plaatsvervangend directeur van de directie Informatiesamenleving & Overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, mevrouw Verhulst rond 15.00 uur in Bibliotheek Capelle Centrum het startsein voor het gebruik van Klik & Tik. De tablet en Klik & Tik. De start.

 • Samen pakken we laaggeletterdheid aan Bekijk details

  15 augustus 2018

  Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend.

 • De Voorleeshoek komt voorlezen Bekijk details

  14 augustus 2018

  Eerder dit jaar kwam Anouk Overman van De Voorleeshoek voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum en op donderdag 27 september zal zij opnieuw komen voorlezen in de centrumvestiging in Capelle aan den IJssel, dit keer voor de jongste lezertjes van tweeënhalf tot vier jaar.

Paginanavigatie