Actueel

Resultaat 131 - 140 (van 318)

 • Lachen, in gesprek én eten met Abdelkader en Saida Benali Bekijk details

  13 november 2018

  Vanmorgen kwamen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida Nadi-Benali vertellen en koken in Bibliotheek Capelle Centrum. De activiteit werd georganiseerd in het kader van Nederland Leest en het enthousiasme was enorm. Geïnteresseerden luisterden, lachten én smulden van de vers bereidde couscous.

 • CJG en bibliotheek samen sterk voor taalvaardigheid Bekijk details

  1 november 2018

  Vanaf vandaag heeft Krimpen aan den IJssel een BoekStartcoach. Anke van der Neut is specialist 0-6-jarigen en leesconsulent bij onze bibliotheek én vanuit die rol reeds jaren een vertrouwd gezicht in Krimpen aan den IJssel. Enthousiast is zij, dat zij nu ook als gecertificeerd BoekStartcoach ouders mag gaan bijstaan: “Het is zo mooi om te zien dat ouders soms maar een tip of kort gesprekje nodig hebben om vol inspiratie met hun baby naar huis te gaan, met meer kennis over wat er allemaal al mogelijk...

 • Bibliotheek start beginnende lezers leesclub Bekijk details

  24 oktober 2018

  Woensdag 31 oktober 2018 start de Leesclub, een gratis wekelijkse bijeenkomst voor maximaal tien volwassenen die beter willen begrijpen wat zij lezen en zo ook graag met meer plezíer zouden willen lezen. Het startniveau is A1. De bijeenkomsten duren van 10:00 uur tot 11:30 uur.

 • ‘Taaltoppers’ op de radio Bekijk details

  23 oktober 2018

  Woensdagmiddag om 14:00 uur was het zover, de Taaltoppers interviewden wethouder Ans Hartnagel: live, op de radio! En wat deden ze het goed. Ze ondervroegen de wethouder kundig en informeerden bijvoorbeeld naar wat zij wil bereiken en wat de wethouder voor kinderen doet.

 • Klantenpanel onderzoek: Duurzaamheid Bekijk details

  22 oktober 2018

  In oktober 2018 heeft er een onderzoek plaats gehad onder bibliotheekpanelleden waarbij ‘duurzaamheid’ centraal stond.

 • Nederland Leest Bekijk details

  22 oktober 2018

  Nederland Leest. Eén maand, één thema.

 • Koken & verhalen met Abdelkader en zijn vrouw Saïda Benali Bekijk details

  16 oktober 2018

  Dinsdag 13 november a.s. komen Abdelkader en zijn vrouw Saïda Nadi-Benali koken in de bibliotheek aan het Stadsplein in Capelle aan den IJssel. Ze zijn te gast van 11:00 tot 13:00 uur en de ochtend staat in het teken van verhalen en natuurlijk van lekker koken en samen eten! Meld je snel aan, want vol is vol.

 • Bouw met minecraft je eigen kasteel Bekijk details

  11 oktober 2018

  Ben jij wel eens met Minecraft aan de slag geweest? Dan is deze workshop zeker iets van jou. Kom je eigen middeleeuwse kasteel bouwen in de bibliotheek in Krimpen!

 • Cursus van de maand oktober: beter leren veranderen Bekijk details

  4 oktober 2018

  Veranderen vraagt veel van ons. Vaak schrikken we terug en denken we alleen aan alles wat we kunnen verliezen. En dat is zonde. Dit webinar nodigt je uit om zelf stappen te maken zodat veranderen aangenaam wordt. Veranderen is een vaardigheid die je kunt trainen. En doorzetten loont!

 • Nationale Voorleeslunch 2018 Bekijk details

  4 oktober 2018

  Vrijdag 5 oktober a.s. vindt de Nationale Voorleeslunch weer plaats. Het Nationale Voorleeslunchverhaal is dit jaar geschreven door Yvonne Keuls en zij zal dit voorlezen in Bibliotheek Capelle Centrum, tijdens de besloten lunch die Bibliotheek aan den IJssel aanstaande vrijdag organiseert. Tijdens de lunch is de bibliotheek natuurlijk gewoon open, maar de gelegenheid zelf is uitsluitend voor genodigden.

Paginanavigatie